suphattra

Alla inlägg under januari 2012

Av Suphattra - 21 januari 2012 20:36

Suget efter att få åka skridskor eller skidor har aldrig varit så här som förr. Men jag tror inte att jag är så duktig att jag kan åka utan att ramla. Eller lättare sagt det är omöjlig för mig att åka utan att ramla :P Så idag fick jag nöja mig med att titta på när Tarja och Ice åkte utanför Scandic hotellet. Lite dålig av kommunen att inte ploga isbanor under helgerna då det är mest barn ute och åker :/ Här kommer några bilder på Tarja och Ice. Lite suddig då jag inte har världens bästa kamera på min mobil :P


                 


Vi tog sovmorgon hela familjen. Och på dan var jag och tarja och fikade på stan. Vi letade efter något fin åt Tarja som ska på fest nästa helg. Hittade då en jättefin klänning och bolero på Lindex. Ice kommer på besök och vi fick inte nog med cupcake förra helgen så vi tog och gjorde några plåtar idag igen. Det kommer nog att gå åt :) Tänkte ta och stor städa hemma men det blev ju såklart ingenting. Julgrejerna är bortplockade redan på annandag jul. Väntar på att någon ska ta ner den till källare men det står fortfarande i vardagsrummet :/

Av Suphattra - 20 januari 2012 09:39

Så här ser gissninga ut hittills:


BF-lista


  




                         FLICKA                                        POJKE

                       Jag: Flicka, 3350 g, 18 Feb                          Blivande pappa : Pojke, 3500 g, 16 Feb

                      Tarja: Flicka, 3390 g, 9 Feb                         Min mamma: Pojke, 19 Feb

                      Ann: Flicka, 3050 g, 25 Feb                          Heiko: Pojke, 21 Feb

                     Angelica: Flicka, 3640g, 11 Feb                     Sara P: Pojke, 16 Feb

                     Ellen Ö: Flicka, 3567g, 49cm, 27 Feb           Eva S: Pojke

                     Impi: Flicka, 3285g, 52 cm, 22 Feb              Ia: Pojke, 3550 g, 22 Feb

                    Markus: Flicka, 3760 g, 14 Feb

                    Ellen L: flicka, 3076 g, 20 Feb

                    Anne: Flicka, 24 Feb

                    Karin: Flicka

                    Marita: Flicka

                   Jennie P: Flicka

                   Moster Too: Flicka

                   Ice:  Flicka



Fler tror alltså att det kommer bli en flicka. Själv tror jag också att det kommer att bli en flicka. Fick göra tre ultraljud, men ingenting visas.Tror att den kommer den 18:e feb men önskar att h*n ska komma 14:e eller 16:e. Hade varit cool om den kommer den 14:e då är det ju alla   dag. Men mest av allt vill vi ju ha den 16:e då det blir våran årsdag. Exakt sju år sen vi träffades :) Men h*n kan också komma den 29:e och dessutom är det ju skottår i år. Fast alla dagar är ju bra bara bebisen mår bra :)


Fler gissningar? ;)


 


Av Suphattra - 19 januari 2012 18:43

Idag går vi in i v. 36 (35+0)


Det börja bli lite tungt att gå och röra på mig. Magen är verkligen i vägen. Orkar knappt böjer mig ner och ta på mig skorna. Det är snart att jag inte kan stänga min jacka igen. Måste rulla runt för att komma upp från soffan eller sängen. BM sa ju att bebisen ligger med huvudet nedåt precis som på bilden nedan. Därför har jag ibland ont i nedre buken och det känns som att bebisen håller på att ramlan ut.  Det trycker mot blåsan så att jag nästan skulle kunna bosätta mig på toaletten.  Bebisen rör på sig fortfarande vilt, speciellt vid nedre buken. Vill ha bebisen nu men samtidigt vill man ju att h*n ska växa lite till. Trots allt är det ju 32 dagar kvar till BF :)


    


Idag har det verkligen varit en riktigt slappdag. Efter att Tarja har åkt till skolan gick jag och la mig igen på soffan. Och där förblev jag hela dan enda tills jag skulle hämta och skjutsa Tarja till stallet. Tog mig in på konsum med tunga steg, men var ju tvungen. Mat måste man ha hemma. Väl hemma somnade jag på soffan igen med min älskade man. Nu är jag väl uppe, men jag känner mig fortfarande trött. Hade kunna ta natt nu...zzzz..zzzzz...

Av Suphattra - 18 januari 2012 19:29

Idag är vi i v. 35 (34+6) och vi har hunnit varit på en liten snabb besök hos BM. SF-måttet är nu på 33 cm vilket innebär att magen har växt hela 2 cm sen sist! Ligger nu på samma linjen som kurvan ska vara. Nu kan man verkligen pusta ut. Har ju varit orolig att bebisen inte skulle växa som den ska. Hjärtslag ligger på 148 slag/min. Bebisen verkar har hittat sin favorit ställning i magen för att varje gång vi besökte MVC så visade sig att h*n  alltid ligger med huvudet nedåt. Därför kan det kännas ibland att det trycker nedåt och att bebisen håller på att ramla ut. BM tror att h*n kommer nog att ligga så enda till den dagen då h*n ska möta världen :)

Eftersom vi inte tog något blodvärde och såna saker så gick besöket ganska snabb så att vi hann även prata om förberedelser och förlossningen. Visade upp min förlossningsplan och hon tyckte att det var enkelt och bra. Här kommer min förlossningsplan för er som sitter också i samma tankar som mig :)


Mitt förlossningsplan


Mitt namn är Suphattra Awad Awwad och min man heter Imad Awad Awwad. Mitt personnummer är ******-****

Det här är vår första barn.

 

Mitt största rädsla inför denna förlossning är själva smärtan och bristningar. Därför är jag öppen för all förslag som kan hjölpa mig att lindra smärtan och att undvika så gott som möjligt bristningar. Jag vill gärna prova lustgas och jag vill ha epidural.

 

I nuläget vill jag inte ha några läkarstudenter eller praktikanter.

 

Jag vill att min man ska vara delaktig under hela förlossningen och önskar att min man ska bli tillfrågad om han vill klippa av navelsträngen.

 

Om jag är trött och kan själv inte fatta ett beslut lämnar jag rätten till min man att göra det.

 

Jag hoppas att vi tillsammans med oss kommer att göra vårt barns födelse till ett positivt minne som vi aldrig kommer att glömma.


Av Suphattra - 17 januari 2012 20:31

Tack, Sara Påve, för en trevligt fika stund på  gamla heliga Café Safari idag. Alltid lika gott! Tog en sväng in på stan och tänkte att jag inte skulle köpa något, men kom ändå hem med lite saker som man faktisk behöver.  


Har alltid tyckt att one piece är så himla ful och skulle aldrig någonsin kunna skaffa en sådant. Men nu har jag faktisk börja ändra min uppfattning. Det hade varit skönt och gå omkring med den hemma. Speciellt nu när inga andra kläder passar. Hittade då en på JC, men de hade ju alltid så små storlekar så jag köpte en åt Tarja istället i storlek xxs. Stod där och hade beslutsångest. Visste inte om jag skulle köpa en rosa eller en svart. Tarja är precis som jag som ogillar rosa, men samtidigt är de svarta ju tråkiga. Så det blev ändå en ROSA. Och hon tyckte om den! :)


      


Passade på att gå in till stadsbiblioteket och tänkte låna lite böcker om förlossningen. Men hittade inga bra böcker så jag lånade TWILIGHT istället. Med engelska version då. Svenska versionen har man ju läst miljoner gånger :P Vi få se om den är lika bra. Borde inte vara så stor skillnad.

  

Bakade Cupcakes hos P´Miaw idag, men det gick åt skogen.  Vet inte vad vi gjorde för fel. Följde receptet exakt som vi gjorde sist,  men muffinsen ändå blev en stor klump. Trots den hemska utseenden blev den ändå riktig god :P 

Imorgon har vi tid hos BM och jag tror faktisk att magen har växt litegrann. Tror också att jag borde ha gått upp 1-2 kg sen sist. Tragisk nog så är jag faktisk glad för det :P



Av Suphattra - 16 januari 2012 23:53

Älskade hjärtat, läntar efter dig är stort! Älskar dig redan innan du finns!

    

Bebisen sparkar för fullt där inne. Ibland undrar man om bebisen kommer att vara lika vild här ute precis som när den är där inne i magen. Men det är riktig mysigt det också. Trots bara fem veckor kvar till BF men längtan är enorm. Vill hålla i vår lilla bebis i famnen.

Hela huset ligger och snarkar medan jag fortfarande inte är trött. Halsbränna och sura uppstötningar  sätter fart igen så här sen på nätterna. Ingenting annat hjälper förutom fanta exotiska!



Av Suphattra - 15 januari 2012 22:03

Bakade cupcake med Tarja idag och de blev gudomligt goda! Vi mumsade i oss mycket så att vi nästan rulla fram. Cupcake är enorm enkelt att göra men känns väldigt lyxigt!


 

                           

Av Suphattra - 15 januari 2012 11:44

Tankar kring den "stora" dagen snurrar runt i min hjärna. Vet inte om jag är redo för det ännu men man kan väl aldrig blir redo för sånt? Dessutom har jag väl inte så mkt val? Tänk att bebisen kan komma om tre veckor istället för fem. Eller egentligen så kan den ju komma när som helst. Enligt mina beräkningar så borde den komma den 9 feb men på ultraljudet visade den 22 feb. Den tanken fick fart på mig och jag började att förbereda. Satte in bilbarnstolen i bilen, packade bb-väska och skrev förlossningsplan. Nu är vi redo att åka in på BB när som helst. Resten får man ta allt eftersom. 


Igår kom min efterlängtade paket från Jollyroom. Har beställt den röda babysitter som jag har pratat om så länge. Babyvakt som jag egentligen tycker är rätt onödig när vi inte direkt bor i ett slott och dessutom har vi inte ens en balkong för att kunna lämna bebisen ute. Men min make tyckte att vi ska skaffa en när vi ska åka till Libanon sen. Där är det ju någonlunda stort och dessutom är det hela tiden massa folk så man kanske inte hör när bebisen gråter. När man ändå måste skaffa en sådant är det väl lika att skaffa en på en gång. Man få väl skämma bort förta barnet och nästa får väl ärvas :P Hittade också en jättesöt liten vällingdosering som verkar vara bekväm och ha med sig när man är ute så att man slipper ta med hela burken.  Den kan man ju ha färdig doserat i väskan hela tiden :) 


       

Presentation


Hejsan! Jag heter Suphattra Awwad Awwad och bor i Kiruna. Här på min blogg kan ni framförallt följa min vardag som nybliven förälder...

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards