suphattra

Alla inlägg under januari 2012

Av Suphattra - 13 januari 2012 22:05

Denna fredag erbjuder massa umgänge och myzzz. Visade Tarja först hur man åker buss så att hon kan börja åka själv nu när hon bor hos oss. Hämtade upp henne vid tolv-tiden och vi hoppade av vid stan. Tog oss en fika på Café Oscar innan vi träffade massa vänner och blev kvar där hela eftermiddagen. Riktig mysig faktisk :)


          

Min                            Tarjas


Väl hemma började Tarja baka chokladmuffins men vi hade varken kakao eller choklad hemma så det blev inga muffinsar för denna kväll. Satte oss ner och började med vår puzzel som vi fick med oss hem från stan. Fattar inte vad jag ger mig in på!? Men det är väl sådana saker man ska passa på att pyssla med innan bebisen kommer?


     

     

 
Av Suphattra - 13 januari 2012 01:17

Kan fortfarande inte sova medan hela staden ligger och sover. Jäkla halsbränna som vägra ge sig och en bebis som inte förstår att det är natt och då ska man sova. Kom då på att jag hade köpt en "fylla i"-bok åt bebisen när jag var i Luleå. Bläddrade igenom och fyllde på de sidorna som jag kan svara på än så länge. Man kan fylla i redan under graviditeten och de första två åren. Ett minne för livet!


     

Av Suphattra - 12 januari 2012 21:56

Idag går vi in på v. 35 (34+0) 





 Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång enligt www.babycenter.com. Rörelsen inifrån känns all starkare. Man får också gissa sig fram om det är en armbåge, en fot eller ett huvud som sticker ut på magen, när den rör eller sträcker på sig. Nu ska det tydligen vara mycket fostervatten och jag borde ha lagt på mig cirka 11-14 kg, men vågen står fortfarande på 5 kg. Min navel har inte stuckit fram än så länge. Jag känner mig väldigt andfådd när jag gör saker som att skura golvet eller gå upp för trappan (fast jag bor på bottenvåningen) Än så länge mår jag ganska bra. Inga krampor och smärtor, tack och lov! Men ibland får jag ont i ljumsken och bäckenet när jag har stått eller gått länge. 


 


Skjutsade Tarja till skolan och sen återvände jag till min älskade soffa och filt. Skrev klart min förlossningsplan som jag ska gå igenom med min BM nästa vecka. Var och hälsade på en kompis och hon hade köpt en amningskudde till oss. Tog med hennes 11-åriga dotter till stallet och där fick Tarja visa oss runt. Hon blev väldigt förtjust och vill gärna följa med Tarja nästa gång :) 


   

Av Suphattra - 11 januari 2012 22:07

Stigit upp tidigt på morgonen och skjutsade mamma till flyget. Hon åkte ensam ner till varma Thailand då jag och Tarja inte kunde följa med den här gången. Tarja ska nu bo hos mig de kommande tre veckorna. Sen skjutsade jag tarja till skolan, handlade på coop, tvättade bebiskläder, fikat på stan. Åkte och lämnade mat åt tarja på stallet på kvällen. Hittade inte henne så fick jag hjälp av en kvinna. Som tur hittade hon Tarja ganska snabb och sa åt henne att din mamma kommer med mat till dig :P Nu får jag alltså testa vara en förälder i tre veckor. Lite mjukstart innan den riktiga mammarollen ;)

Av Suphattra - 9 januari 2012 18:59

  • Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp. Så sant så sant...
  • Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån. Så tjock är jag väl inte, eller?   
  • Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut. Jajamänsan! Blir även sur om han parkerar alldeles för lång bort. Borde även finnas parkering för gravida!
  • När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar. Inte snarkar jag    
  • När man rullar runt för att komma upp från soffan och sängen. Det tar sin lilla tid..
  • När man ibland hinner och ibland inte hinner till toaletten. Pinsamt, men sant!
  • Allt är väldigt irriterande. Varierar från dag till dag...
  • När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet. Det har faktisk inte drabbas mig.
  • När mannen din faktiskt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig. Oh ja, garderoben är proppfull men lika förbannad så få jag inte i mig något annat än mina mammakläder.
  • När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad. Räcker med ETT ärende så är dagen redan fullbokad :P
  • När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan. Eller frukosten ;)
  • När man sitter i badkaret och inte förstår hur man ska komma upp igen. Maken få lov att vara hemma när man ska ta ett varmbad...
  • När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig. Händer jämn och ständigt..
  • När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter. Vet exakt var det finns närmaste toalett där jag än befinner mig...
  • När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom. Faktisk inte. Nyheterna kan man väl inte missa??
  • När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter. Tro mig, hormonerna :P
  • När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar. Jag vet att jag är vidrig..
  • När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan. Rulla mig på sidan och sen sätter mig en liten stund innan jag kliver upp..
  • När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner. Faktisk..
  • När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet. Duscha faktisk på badkaret...
  • När sambon knyter dina skor. Det klarar jag mig faktisk helt själv *stolt* men att sätta på mig ett par sockar känns det som att jag har sprungit ett maratonlopp.

Av Suphattra - 8 januari 2012 21:37

Har idag hunnit gå igenom bebisens garderob. Köpte ett nytt då vi ska slippa dela ;) Upptäckte då att vi har nog köpt alldeles för mkt kläder åt bebisen. Inte nog med det så har jag inte ens hunnit packat upp de kläderna som vi hade köpt från London i somras. Vi har nu minst 100 bodysar och 100 par byxor! Hörde ju att det är bra för nyfödda. De behöver nog många sådana (eller är det jag själv som intala mig att h*n kommer att behöva många av dem!?) Men nu är garderoben så gott som proppfull. Från och med nu blir det nog inga fler kläder ;) Ett löfte som inte kommer att bli så lätt att fullföljas haha


       


 
Av Suphattra - 8 januari 2012 18:41

Idag var vi och tittade på när Tarja tävlade i hästhoppning med Ellinors häst, Happy girl. Det här är första gången hon tävlade. Happy vägrade hoppa trots flera försökt så hon blev utesluten ur tävlingen. Lite tråkig, men Tarja var ändå världens duktigaste syrra! :)


Lägger in några bilder ändå fastän de är väldigt suddiga. Glömde att justera om kamera :(

     

Av Suphattra - 5 januari 2012 19:51


Bäste kund,

Vi märkte ogiltiga inloggningsförsök till ditt konto online från
en okänd IP-adress.
På grund av detta har vi tillfälligt ditt konto.
Vi behöver dig att uppdatera din kontoinformation för din
Internetbank ska återaktiveras
vänligen uppdatera dina faktureringsuppgifter idag genom

 

>>> Klicka här <<<

 

Egna kommentar:

Fick ovanstående mejl från swedbank idag. Men det roliga är att jag har aldrig någonsin varit kund hos Swedbank :P


 

Presentation


Hejsan! Jag heter Suphattra Awwad Awwad och bor i Kiruna. Här på min blogg kan ni framförallt följa min vardag som nybliven förälder...

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards